Made restaurant Kraków
18. 6. 2018
18 czerwca 2018 roku w Krakowie odbyło się drugie już spotkanie w ramach biznesowej platformy gastronomicznej MADE RESTAURANT. Uczestnicy wydarzenia wspólnie sprawdzali, w którym miejscu przebiega czerwona linia dochodowego zarządzania restauracją. Nie zabrakło tam i nas.
Mimo że spotkanie MADE RESTAURANT miało charakter biznesowy, prowadzące podkreśliły, jak istotna jest społeczna odpowiedzialność branży, w którą wpisane są relacje, emocje i żywienie innych. Mówczyni zaprosiła zebranych restauratorów do pomagania młodzieży z domów dziecka i wsparcia ich samodzielności, chociażby w tak podstawowej umiejętności jak gotowanie. Katia Roman przekonuje, że umiejętność gotowania nie jest mniej ważna od innych umiejętności życiowych. Agnieszka Małkiewicz podkreśliła w tym miejscu, jak ważne i użyteczne dla wizerunku każdej firmy są działania typu CSR. Prelekcja zaowocowała nowymi pomysłami na współpracę z małopolskimi przedsiębiorcami.